Als je op de naam van een organisatie klikt wordt er een “nieuw” venster geopend. De website van chat4u2 blijft dus altijd op de achtergrond. Houdt er rekening mee dat als je meerdere organisaties achter elkaar bezoekt dat er dan ook zoveel nieuwe vensters worden geopend.

Hulpmiddelen

 

 

 

Hulphond

Stichting Hulphond Nederland stelt zich ten doel om speciale hulphonden op te leiden om deze vervolgens kosteloos ter beschikking te stellen aan mensen met een lichamelijke of auditieve beperking.

 

 

 

 

 

Makkers Unlimited

Hulp bij het effectief opzetten van een actie……

 

 

 

 

Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport

‘Zorg voor mensen in een gezonde samenleving.’ Onder dit motto maakt het ministerie overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en de sport.

 

 

 

 

Nederlands technische adviescentrum

Hier kun je meer informatie krijgen over allerlei wetteksten. Deze wetteksten zijn gecategoriseerd. Verder kun je hier informatie krijgen over de verstrekking van hulpmiddelen.

 

 

 

 

Persoonsgebonden budget (PGB)

Dit is een website met informatie over het Persoonsgebonden budget. Het PGB is een som geld waarmee mensen hun hulp en begeleiding zelf kunnen regelen.

 

 

 

Toegankelijk Nederland

Een website met informatie over gebouwen en voorzieningen die belangrijk is voor mensen met een functiebeperking.

 

 

 

Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG)

De Wvg regelt voorzieningen waarmee gehandicapten en ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen en deelnemen aan het maatschappelijk leven.

 

 

 

Hulpmiddelen 
voor de algemene dagelijkse handelingen. 

handboek eenhandige babyverzorging
als gevolg van een hersenbloeding verzorg ik mijn kinderen met een hand. Kijk hier voor informatie.

 

 

Als je op de naam van een organisatie klikt wordt er een “nieuw” venster geopend. De website van chat4u2 blijft dus altijd op de achtergrond. Houdt er rekening mee dat als je meerdere organisaties achter elkaar bezoekt dat er dan ook zoveel nieuwe vensters worden geopend.

Organisaties

 

 

 

ANGO

De Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO) is een actieve, algemene belangenorganisatie van, voor en door mensen met een handicap, chronisch zieken en arbeidsongeschikten.

 

 

 

Brandwonden

‘Er is pas werkelijk sprake van acceptatie van brandwondenslachtoffers als wij overal in de samenleving kunnen leven, werken en recreëren, zonder te voelen dat we brandwondenslachtoffer zijn.’

 

 

 

Desgevraagd

Desgevraagd is een onafhankelijke stichting. Onze helpdesk ondersteunt belangenorganisaties van patiënten, chronisch zieken, gehandicapten en ouderen.

 

 

 

 

CIZ

Zelfstandig wonen en functioneren, liefst in de eigen vertrouwde omgeving. Dat willen we allemaal. Maar wie ouder wordt of te maken krijgt met een handicap, heeft soms extra zorg of voorzieningen nodig.

 

 

 

 

 

 

Clientondersteuning ggz.nl

Goede informatie, advies en ondersteuning voor mensen met psychische of psychosociale problemen, zodat ze zelf de regie kunnen houden of terugnemen; dat is waar cliëntondersteuning GGZ voor staat.

 

 

 

 

CG-raad

Mensen met een chronische ziekte of een handicap hebben veel gemeenschappelijke belangen. Voorbeelden hiervan zijn de aanspraak op goede medische voorzieningen, woningaanpassingen en gelijke kansen in het onderwijs en bij het vinden van werk. Dit zijn voor een volwaardig burgerschap cruciale voorwaarden……

 

 

 

 

Gezondheidswijzer Limburg

De Gezondheidswijzer Limburg is dé regionale wegwijzer op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn in Limburg.

 

 

 

 

Grip op je dip

Op Gripopjedip.nl vind je steun in het omgaan met depressieve klachten. Je vindt er informatie. Mogelijke oorzaken. Wat je zelf kunt doen aan je sombere buien.

 

 

 

 

 

Group Active

Groupactive bestaat uit enthousiaste mensen van 18 – 35 jaar komend uit Utrecht e.o. met of zonder lichamelijke/zintuiglijke handicap of chronische ziekte. We hebben als doel om de integratie te bevorderen door activiteiten voor en door de groepsleden te organiseren.

 

 

 

 

Hulphond

Stichting Hulphond Nederland stelt zich ten doel om speciale hulphonden op te leiden om deze vervolgens kosteloos ter beschikking te stellen aan mensen met een lichamelijke of auditieve beperking.

 

 

 

 

Intermobiel

Welkom op de website van Stichting Intermobiel waar bedlegerige en minder mobiele jongeren hun kennis en ervaring kunnen delen.

 

 

Juridisch steunpunt

Over het Juridisch Steunpunt chronisch zieken en gehandicapten

Iedereen krijgt wel eens te maken met de regels op het terrein van de sociale zekerheid, zorg, wonen en dergelijke. Die regels zijn ingewikkeld. Dat merkt u vooral wanneer u een handicap of chronische ziekte hebt.

 

 

 

 

 

Nederlandse Klinefelter Vereniging

De Nederlandse Klinefelter Vereniging zet zich in voor iedereen die te maken heeft met het Klinefelter Syndroom. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over het Klinefelter Syndroom en de activiteiten van de vereniging.

 

 

Leefwijzer

Site voor en door gehandicapten en chronisch zieken.

 

 

LPR

De LPR streeft een volwaardig burgerschap van GGz-cliënten na, ….

 

 

Makkers Unlimited

Hulp bij het effectief opzetten van een actie……

 

 

LVA

Deze wijzer is primair bedoeld om de spreekuurhouders van WAO-belangengroepen te ondersteunen. Maar ook anderen die in hun dagelijkse werk te maken krijgen met vragen rondom de arbeidsongeschiktheidsregelingen en reïntegratie, kunnen profijt hebben van de informatie in deze wijzer.

 

 

MEE

Zet zich in voor mensen met een functiebeperking, dit is de landelijke site. De MEE zit verspreid door het hele land, bijna elke stad of regio heeft wel een MEE. Elke MEE heeft een eigen website.

 

 

 

 

www.langsdelevenslijn.nl

Als u met beperkingen en handicaps te maken heeft kunt u letterlijk en figuurlijk op drempels stuiten. Dat geldt voor lichamelijke beperkingen, chronische ziekten, maar ook voor verstandelijke, zintuiglijke of psychische beperkingen. Er zijn hulpmiddelen, voorzieningen, mensen en instellingen die u van dienst kunnen zijn. U zet met deze website informatie op een rij.

 

 

NPCF, De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie

Bij de NPCF zijn 48 patiënten- en consumentenorganisaties of samenwerkingsverbanden aangesloten die actief zijn op het terrein van zorg en welzijn.

 

 

Stichting Oase

Het idee voor Stichting Oase is ontstaan bij ouders wier zoon in augustus 1998 bij een ernstig scooterongeval betrokken was. Hun motto: “Het ondernemen van leuke activiteiten met lotgenoten tonen dat je niet de enige bent”.

 

SOShulp

SOShulp is een plek waar je via Internet hulp kunt zoeken, waar je je verhaal kwijt kunt, vertrouwelijk en anoniem. Schriftelijk via e-mail, of direct on line.

 

 

Voicenederland.nl

DAAR IS-IE DAN! Een eigen website voor de lokale en regionale belangenorganisaties van mensen met geestelijke gezondheidsproblemen, psychische handicaps, verslavingsproblemen en mensen zonder thuis in Nederland.

 

Werkenpsyche.nl

Stichting Pandora. Informatie voor werknemers en cliënten. Reïntegratie, solliciteren, werken, ziek, uitkering, helpdesk. Hier vindt je het allemaal

Als je op de naam van een organisatie klikt wordt er een “nieuw” venster geopend. De website van chat4u2 blijft dus altijd op de achtergrond. Houdt er rekening mee dat als je meerdere organisaties achter elkaar bezoekt dat er dan ook zoveel nieuwe vensters worden geopend.

 

Reizen, een dagje uit of vakantie

 

 

De Stichting IHD-Zorg

De Stichting IHD-Zorg in het buitenland (IHD staat voor International Help to the Disabled) heeft als doel de mobiliteit van ouderen en van mensen met een handicap te bevorderen. Ook voor hen moeten grenzen verdwijnen.

 

 

 

 

Dinnersite

Via deze pagina kunt u restaurants vinden door het hele land, die een of andere maatregel hebben genomen om hun restaurant toegankelijk te maken voor mensen in een rolstoel.

 

 

 

De Stichting MiVa

De Stichting MiVa vakanties stelt zich tot doel vakantieaccommodaties te realiseren voor de vakantieganger die geïntegreerd op vakantie wil, maar wel behoefte heeft aan aanpassingen en/of hulpmiddelen op zijn vakantie adres.

Zij doet dit door accommodaties te ontwikkelen die aan alle wensen…….

 

 

 

 

Droomdal

Een ruimte van 80 m2 voorzien van de nieuwste snufjes en technieken op snoezelgebied.

 

 

 

HANDICAMP – camperreizen voor gehandicapten, betaalbaar voor iedereen.

Stichting Handicamp Overijssel organiseert avontuurlijke camperreizen in Europa voor mensen van ongeveer 18 tot 40 jaar met een lichamelijke handicap . De duur van de reizen varieert van een dag of een weekend tot zeven dagen. De reizen worden gemaakt in een luxe, volledig aangepaste camper, die ruimte biedt aan acht vakantiegangers. De reizen worden begeleid door een ervaren chauffeur en er is altijd verpleegkundige en verzorgende hulp aanwezig.

 

 

 

NBAV Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties

De NBAV is een branchevereniging waar alle specifieke reisorganisaties voor mensen met een handicap lid van kunnen worden.

 

 

 

Picture vakanties

opgezet door mensen uit de zorg, verleent service op het gebied van aangepaste vakanties, geeft advies over de verschillende mogelijkheden, helpt indien gewenst te zoeken naar een geschikt adres.

 

 

 

Rolstoelweb

Rolstoel Web is een verzameling informatie voor rolstoelgebruikers die een dagje erop uit willen.

 

 

 

Skiën

Skiën met een lichamelijke handicap kan op verschillende manieren beoefend worden. Namelijk met behulp van een monoski of bi-ski (bi-unique).

 

 

Vakam

WELKOM OP DE WEBSITE VAN VAKAM. Bent u gebonden aan een rolstoel of slecht ter been ?

Dan heeft u wellicht ook ondervonden hoe moeilijk het is om een geschikte vakantie-accommodatie te vinden. Drempels, te kleine badkamers, geen beugels bij het toilet of de douche zijn de bekendste problemen.

 

 

 

VitalCare

VitalCare verleent een aantal diensten op uw (vakantie) adres, zoals verpleging en verzorging.

 

 

 

 

Als je op de naam van een organisatie klikt wordt er een “nieuw” venster geopend. De website van chat4u2 blijft dus altijd op de achtergrond. Houdt er rekening mee dat als je meerdere organisaties achter elkaar bezoekt dat er dan ook zoveel nieuwe vensters worden geopend.

Sport

 

 

Bewegen/Wandelen

Een “eigen” pagina waar vanalles te vinden is over bewegen……wandelen!!

 

 

 

Aangepaste Sport per Provincie

De provincies presenteren zich…..!!!!!

 

 

 

Federatie Paardrijden voor Gehandicapten

De Federatie Paardrijden Gehandicapten, FPG, is de Nederlandse vereniging voor paardrijden door mensen met een beperking. De FPG heeft in heel Nederland ruim 70 lidstichtingen en -verenigingen. Allerlei vormen van sport, recreatie of therapie op het paard of met het paard zijn mogelijk bij onze maneges

 

 

 

Gehandicaptensport.pagina.nl

De startpagina voor gehandicapten sport.

 

 

 

Handbikegroep, homepage van de “Road Racers Club Nederland”

Welkom op de officiële homepage van de “Road Racers Club Nederland” Deze site is in de eerste plaats gemaakt voor u. Om informatie te verstrekken over de fantastische sport handbiken.

 

 

 

Handbikegroep Midden-Limburg

Je handicap hoeft geen belemmering te zijn om je horizon te vergroten. Met een handbike kom je verder, sneller en je gezondheid gaat vooruit. Of je de handbike nu gebruikt voor boodschappen te gaan doen, op visite gaan, naar je werk, recreatief of om te sporten, het vergt inspanning.

 

 

 

KNDSB

Dit is een verzamelsite van alle dovenorganisaties die Nederland kent. Het is tevens de site van KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond). Op deze site kun je, als dove sporter, informatie vinden voor een sportvereniging bij jou in de buurt.

 

 

 

MGS- Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging

Wij als bestuur proberen voor ieder lid een zo optimale mogelijkheid te bieden om zijn of haar sport uit te oefenen voor zowel lichamelijk gehandicapten als ook geestelijk gehandicapten en voor valide sporters. Wij gaan er vanuit dat ieder mens op zijn eigen niveau moet kunnen bewegen en / of sporten door een sport aan hun handicap aan te passen. Ook kunnen deze mensen bij ons komen om hun sociale contacten weer op te bouwen, door met andere valide en invalide sporters in contact te komen, zodat ze kunnen zien dat ze niet alléén zijn met een handicap. Zo proberen we, om deze mensen weer terug te brengen in de maatschappij, waartoe ook zij behoren.

 

 

 

Mighty Mark

Stichting Mighty Mark Development is een “jonge” stichting die zich bezig houdt met het promoten van auto- en kartsport onder mindervalide.

 

 

 

NEBASNSG

Het uitgangspunt van NebasNsg is “normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet”. Soms is het een speciale aanpassing in materiaal. Het speciale aan rolstoelbasketbal bijvoorbeeld is dat je een rolstoel gebruikt, de regels zijn gelijk aan basketbal. Wel is goede begeleiding een ‘must’. De intensiteit van de begeleiding hangt af van de mate van de beperking van de sporter. NebasNsg wil de kennisexpert zijn op het gebied van sport voor mensen met een beperking. Dit doet zij zowel binnen de wereld van de sport als de wereld van onderwijs, zorg en revalidatie.

 

 

 

 

 

Rolstoelers

Meerdere links voor de sportieve rolstoeler.

 

 

 

 

Scala

Scala is een Sportstimuleringsstrategie voor mensen met een Chronische Aandoening en/of Lichamelijke handicap…..

 

 

 

Skiën

Skiën met een lichamelijke handicap kan op verschillende manieren beoefend worden. Namelijk met behulp van een monoski of bi-ski (bi-unique). Heb je een dwarslaesie, een geamputeerd been, een slechte beenfunctie, of andere handicap waardoor je niet staand kunt skiën? Met behulp van het aangepast skimateriaal in combinatie met de instructieformule van de S.W.G kan iedereen leren skiën. Iedere deelnemer heeft een eigen instructeur om zo het skiën op zijn of haar eigen tempo te leren. Wat je nodig hebt is een goed doorzettingsvermogen en veel enthousiasme. Dus neem eens een kijkje als skieën je leuk lijkt.

 

 

 

Sportief Bewegen

Deze website heeft als doel om mensen met een chronische aandoening te informeren over de positieve effecten van sport en bewegen en middels het in beeld brengen van het sport en beweegaanbod u te stimuleren om ook (meer) te gaan sporten en/of bewegen.

 

 

 

 

 

Wheelchairrugby

Welkom op de officiële Nederlandse wheelchair rugby site. Wheelchair rugby is een sport die zijn oorsprong vindt in het rolstoel basketbal en ijshockey……

 

 

 

 

 

Groupactive

GroupActive is een groep jongeren (twintigers en dertigers) die samen gezellige, spannende of juist heel normale dingen onderneemt.

Toch is GroupActive nét iets anders dan een doorsnee vriendengroep. We proberen namelijk allerlei activiteiten te organiseren waaraan  je mét en zonder lichamelijke  handicap kan meedoen. Het is dus geen patiëntenvereniging zoals er al honderden bestaan, maar ‘gewoon een gezellige groep’ die de integratie tussen mensen mét en zónder handicap probeert te stimuleren.


http://lghockeymhctempobergenopzoom.site-nl.nl/

 

LG Hockey in bergen op Zoom

 

Als je op de naam van een therapie klikt wordt er een “nieuw” venster geopend. De website van chat4u2 blijft dus altijd op de achtergrond. Houdt er rekening mee dat als je meerdere therapieën aanklikt er dan ook zoveel nieuwe vensters worden geopend.

Therapie

 

 

 

 

Bioresonantie

De BICOM® is een uniek computergestuurd Bioresonantie apparaat voor zowel diagnose als therapie, gebaseerd op de huidige behoefte van de medische praktijk. De BICOM® wordt ondersteund door 25 jaar ervaring en heeft zich bewezen in de behandeling van chronische ziekten zoals allergieën, huidklachten, astma, chronische pijnen en aandoeningen van de interne organen.

 

 

 

 

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

voor mensen die een akelige gebeurtenis of verlies te verwerken hebben

 

 

 

 

Fysiotherapie

Welkom op fysiotherapie.nl de site van de specialist in beweging.

 

 

 

 

Stichting Oase

Het idee voor Stichting Oase is ontstaan bij ouders wier zoon in augustus 1998 bij een ernstig scooterongeval betrokken was. Hun motto: “Het ondernemen van leuke activiteiten met lotgenoten tonen dat je niet de enige bent”.

 

 

Osteopathie

In deze site vindt u info over de geneeswijze osteopathie en de geschiedenis; u kunt zoeken naar osteopaten in uw omgeving; veel gestelde vragen over osteopathie worden beantwoord en u kunt uw eigen vraag stellen of antwoorden bekijken van een osteopaat op gerichte vragen.

 

Als je op de naam van een organisatie klikt wordt er een “nieuw” venster geopend. De website van chat4u2 blijft dus altijd op de achtergrond. Houdt er rekening mee dat als je meerdere organisaties achter elkaar bezoekt dat er dan ook zoveel nieuwe vensters worden geopend.

Ziektebeelden

 

 

 

 

www.oef.nl

Stichting Ouderen en Cystic Fibrosis

 

 

 

Medisch Handboek / Merck Manual

De inhoud van deze website is volledig gebaseerd op het in 2000 verschenen Merck Manual Medisch handboek. In deze online versie van het handboek kunt u gemakkelijk zoeken op onderwerp en kunt u teksten en eventuele plaatjes en tabellen uitprinten.

 

 

 

Bedplassen

Bedplassen is een veel voorkomend probleem. Ruim 1 op de 6 kinderen van 6 jaar plast nog geregeld in bed. Ook bij volwassenen komt dit probleem vaker voor dan bekend is.

 

 

Breakout-Limbur

Stichting breakout Limburg voor doven en slechthorenden.

CCUVN

U zoekt informatie over de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Op deze site vindt u globale informatie over deze ziektes en wat de ………

Diabetes

De DVN (Diabetesvereniging Nederland) behartigt de belangen van alle mensen met diabetes en ondersteunt hen in hun streven een normaal en actief leven te leiden.

EDS

Op deze website kunt u terecht voor informatie over het zeldzame Ehlers-Danlos Syndroom (EDS).

 Epilepsie

Al het materiaal op deze site is als voorlichting over epilepsie en medicijnen bedoelt. Het is niet de bedoeling om dit te gebruiken als medisch advies. Ofschoon alles wat er op de site staat……..

Erfelijkheid

Een lijst met ziekten en aandoeningen is opgenomen in het alfabet hierboven. U kunt ook zoeken op deze site via de zoekfunctie rechtsboven, in onze literatuurdatabase of op onze pagina met links naar sites rond erfelijkheid.

Hirschsprung

Op onze pagina kunt u van alles lezen over de Ziekte van Hirschsprung en over de activiteiten van de vereniging

HMS

Patiëntenvereniging HMS Nederland is er voor iedereen die lijdt aan het Hypermobiliteitssyndroom en voor mensen die anderszins nadelige gevolgen ondervinden van hun hypermobiliteit.

Huntington

Doelstelling: Het behartigen van zowel de individuele als de collectieve belangen van patiënten met de ziekte van Huntington, partners en andere betrokkenen alsmede het bevorderen van hun sociaal-maatschappelijke activiteiten.

Kanker

Een lotgenoten-site voor mensen met de diagnose kanker. Deze site is ook bedoeld voor informatie omtrent de ziekte kanker en voor de mensen in de directe omgeving van iemand met de diagnose.

Internethaven voor en door jongeren.

Baken voor jonge (ex) kankerpatiënten.

LAPOSA

Bij de geboorte van een kind voelen ouders zich enorm gelukkig. Maar dan blijkt het gezicht van hun kind er anders uit te zien dan zij hadden gehoopt en verwacht.

U kunt dan terecht bij de Landelijke Patiënten- en Oudervereniging voor Schedel- en/ of Aangezichtsafwijkingen.

Limburg-aut

Provinciale club voor en door jongvolwassenen met een autistische spectrum beperking.

Welkom op de officiele homepage van AutRemunj, een limburgse vereniging ‘club’ in oprichting. Opgezet door jongeren met ASS in samenwerking met Mee.

OEF

Op deze geheel vernieuwde website van de Stichting Ouderen En Cystic Fibrosis, kortweg Stichting OEF, willen we u kennis laten maken met zoveel mogelijk aspecten rondom de ziekte Cystic Fibrosis (CF) bij volwassenen.

Osteoporose

Osteoporose (in de volksmond beter bekend als botontkalking) is een aandoening die zowel bij vrouwen als bij mannen voorkomt. Osteoporose komt in principe vaker bij oudere mensen dan bij jongere mensen voor. De botten worden zo zwak (poreus) dat je zomaar iets kunt breken. De meest voorkomende breuken als gevolg van osteoporose zijn de pols-, heup- en wervelbreuken.

Reuma

De Reumapatiëntenbond maakt zich sterk voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma. Daarom bevorderen zij een goede voorlichting en zorgen ervoor dat binnen de politiek en in de gezondheidszorg rekening gehouden wordt met mensen met reuma.

Jongeren en Reuma

In deze pagina kun je vinden: activiteiten, Forum en alle jongerengroepen in Nederland.

Poly Artrose

Poly-artrose is artrose in meerdere gewrichten.

Welkom op MS Web

Welkom op MS Web. Dé website voor multiple sclerose

Multiple Sclerose(MS)

Welkom op de website van de Multiple Sclerose Vereniging Nederland (MSVN). De MSVN is dé vereniging voor mensen met multiple sclerose.

Pijn Hoop

Een organisatie voor mensen met chronische pijn, door mensen met chronische pijn en verder voor iedereen die al dan niet beroepshalve geïnteresseerd is in het onderwerp pijn.

Stichting Afasie

Stichting Afasie Zuid-Limburg WOORD voor WOORD helpt mensen met een AFASIE weer terug te brengen naar onze spraakwereld.

VSN Vereniging spierziekten Nederland

De nieuwe VSN website biedt honderden pagina’s informatie over spierziekten, behandeling van spierziekten, sociale wetgeving en de vereniging zelf. Verder is er nog een apart gedeelte voor kinderen. 

Stichting Ouderen en Cystic Fibrosis

www.oef.nl